Inventus: Δυναμικό νέο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Κύπρο (Συνέντευξη)

Inventus: Δυναμικό νέο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Κύπρο (Συνέντευξη)

Inventus: Δυναμικό νέο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Κύπρο (Συνέντευξη) 150 150 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΜΙΣΘΩΣΗ PDA - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ - VIRTUAL TOURS | INVENTUS TECHNOLOGY SERVICES
Ποια είναι η φιλοσοφία της Inventus και ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει;
Στην Inventus οι πελάτες μας είναι η δύναμή μας. Γι’ αυτό και κάθε μέρα χρειάζεται να είμαστε άμεσοι αλλά κυρίως αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτησή τους. Σκοπός μας είναι να επιτύχουμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που για εμάς αποτελεί το βασικό συστατικό για την επίτευξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας. Η εμπορική μας κατεύθυνση εστιάζει σε τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο των  ιδιωτικών επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημόσιου τομέα. Υπηρεσίες όπως η απογραφή αποθεμάτων και η εικονική περιήγηση που βελτιώνουν καθοριστικά το προφίλ κάθε οργανισμού, προσφέροντας στο κοινό το οποίο απευθύνονται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Μετατρέπουν την συναλλαγή σε εμπειρία. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας, και είμαστε πλέον value-seekers.

Περιγράψτε μας σε συντομία την επαγγελματική σας πορεία η οποία οδήγησε στην ίδρυση της Inventus
Ξεκίνησα από το 1999 να εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής. Υπήρξα στέλεχος ηγέτιδων εταιρειών του χώρου και στα 21 πλέον χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, μπορώ με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια να πω ότι διαχρονικά με τίμησαν και με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και τη συνεργασία τους, οι μεγαλύτεροι εθνικοί και πολυεθνικοί οργανισμοί στον χώρο της πληροφορικής, αλλά και σπουδαίοι πελάτες, μεταξύ αυτών εταιρείες κολοσσοί στον τομέα του retail  με ισχυρή παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Αυτή την εμπειρία αποφάσισα να αξιοποιήσω ιδρύοντας τον Φεβρουάριο του 2020 την Inventus.

Πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργήσετε την δική σας εταιρεία και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα σας;
Το δύσκολο δεν είναι να δημιουργήσεις μία εταιρεία και στη περίπτωση της Inventus, δύο εταιρείες σε Κύπρο και Ελλάδα ταυτόχρονα. Αυτό έγινε γρήγορα και εύκολα, έχοντας επιλέξει από την πρώτη στιγμή τους κατάλληλους συνεργάτες. Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να το πάρει απόφαση κανείς και να το τολμήσει!

Ποια είναι η σχέση της Inventus, αλλά και η δική σας προσωπικά με την Κύπρο;
Η προσωπική σχέση με την Κύπρο ακούει στο όνομα Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου. Πολύ αγαπημένη φίλη, δυναμική γυναίκα, επιτυχημένη δικηγόρος κι επιχειρηματίας. Όταν μοιράστηκα μαζί της την ιδέα μου για την Inventus, χωρίς δεύτερη σκέψη μου είπε  «Άννα ξεκίνα κι εγώ δίπλα σου.» Η Τζώρτζια ήταν και η νονά της Inventus. Είμαστε και οι δύο πολύ δυναμικές παρουσίες. Ο συνδυασμός μας θα τολμούσα να πω πως είναι εκρηκτικά δημιουργικός!

Η Inventus δραστηριοποιείται ήδη σε Ελλάδα και Κύπρο. Κατά την άποψή σας, ποιες είναι οι πιο σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο αγορές;
Αν εξαιρέσουμε την διαφορά κλίμακας, πιστεύω πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν κυρίως σημαντικές ομοιότητες. Διακρίνω και στις δύο χώρες μεγάλες ευκαιρίες το επόμενο διάστημα που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, και η Inventus θέλουμε να είναι παρούσα, σε όλες τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας.
Στην εποχή της πανδημίας, ποιες θεωρείτε τις πιο μεγάλες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις για την επόμενη περίοδο;
Η διαχρονική πρόκληση όλων, ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων, είναι η βιωσιμότητά τους. Η υγειονομική κρίση που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει όλος ο πλανήτης, άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ραγδαία όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για το τρόπο που συναλλασσόμαστε. Η τεχνολογία αποδείχτηκε το μοναδικό εργαλείο για τη συνέχιση των εμπορικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων όλων των επιχειρήσεων και οργανισμών. Όποιος αγνοήσει την επιτακτική πλέον ανάγκη για τον τεχνολογικό του εκσυγχρονισμό, θα βρεθεί πολύ σύντομα αντιμέτωπος με το κοινό του.

Ποιο το όραμά σας για την Inventus κατά την επόμενη πενταετία;
Μας αρέσουν όχι απαραίτητα τα αργά, αλλά τα σταθερά βήματα. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με αποτελεσματικό τρόπο. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και την επόμενη πενταετία, η Inventus να έχει καταξιωθεί ως πάροχος τεχνολογικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη μας έχουν εμπιστευθεί για τον εκσυγχρονισμό τους διεθνή Brands καθώς και δημόσιοι φορείς, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ίδρυσής μας.

Ποιοι άνθρωποι αποτελούν έμπνευση για εσάς;
Οι άνθρωποί μου φυσικά, οι αγαπημένοι μου, που είναι πηγή της δύναμής μου, αυτοί που πιστεύουν σε εμένα, η οικογένειά μουπρωτίστως και κάποιοι (αρκετοί) πολύ αγαπημένοι φίλοι, που με την αισιοδοξία τους για αυτό το εγχείρημα μου δίνουν την ώθηση που χρειάζομαι.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σχετικά με το επιχειρείν;
Θα ήθελα να κλείσω με κάτι που σχετίζεται με μία από τις δεξιότητες μου αλλά συνδέεται άμεσα με την φιλοσοφία μου. Όσοι έχουν δοκιμάσει την κουζίνα μου λένε πως είμαι πολύ καλή μαγείρισσα. Κι αυτό γιατί αντιλήφθηκα γρήγορα ότι η επιτυχία σε μία συνταγή κρύβεται στο να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Είναι θέμα χημείας. Το ίδιο πιστεύω και για μία επιχείρηση. Τα υλικά είμαστε οι άνθρωποι. Διαφορετικοί μεταξύ μας, που όμως συνθέτουμε με τις ικανότητες μας, την δημιουργικότητα, τον δυναμισμό μας και την καλή συνεργασία μεταξύ μας, ένα άψογο αποτέλεσμα.

 

Δημοσιεύτηκε: inbusinessnews.reporter.com.cy